maanantai 18. toukokuuta 2015

04-05 Oulu piirisarjan avaus ja Ypa Cup 2015 Ylivieska tulokset

Ohessa tulokset.

KajHa04-05 pohjoinen (SuPS) avasi piirisarja kauden Oulussa 16.5.

Tulokset ja pisteet:
KajHa04-05-Pate04 (Pattijoki) 6-2
KajHa04-05-HauPa04 keltainen 3-3
KajHa04-05-Tervarit04 punainen 4-2

Mika Moilanen 4+1
Aapo Saarisalo 3+1
Juuso Romppainen 3+0
Luukas Tolonen 1+2
Manta Laatikainen 1+0
Eetu Heikkinen 1+0
Joona Heikkinen 0+1
Joni Pelli 0+1
Teemu Moilanen 0+1

Piirisarjan avaus 04-05 joukkueelta alkoi räväkästi. Talvi on harjoiteltu 2 pelaajan prässiä pallollista vastaan ja se toimi hienosti Patea vastaan.  Juuso Romppainen oli mahtavalla energiallaan tuon pelin hahmo. Kolme maalia Juusolle tuossa matsissa ja nimi lehteen.  Hyökkäys toimi hyvin vaikka maalinteko "takkusi".  Paljon maaleja tehtiin mutta paljon maalipaikkoja myös hukattiin. Huolellisuutta tarvitaan maalinteossa.
Jo eka pelissä selvästi heikompi vastustaja pääsi rokottamaan kaksi kertaa kun meidän toinen pakki nousi liikaa. En vieläkään uskonut vaan jatkoimme Haupa peliin myöskin kokoonpanolla jossa toinen pakki on selvästi hyökkäävä. Ja se kostautui pelin alussa. Vaikka hallitsimme peliä niin aina kun tuli pallon riisto Haupa iski terävästi ja pääsi rankaisemaan kolme kertaa. Tilanteen ollessa 0-3 peli pyöri edelleen Haupan päädyssä.
Usko ei loppunut kaikilta vaan halu ratkaista palkittiin. Ape teki parin minuutin sisään kaksi hienoa yksilösuoritusta murtautuen pakeilta vasemmalta laidalta ja olimme pelissä mukana. Pari minuuttia ennen loppua Manta täräytti reboundista riemastuttavan tasoituksen. Olimme nousseet hyvää Haupaa vastaan siollasta tasoihin.
Vika pelissä lyötiin vielä Tervarit04 punainen 4-2 ja ensimmäinen piirisarjaturnaus päätökseen tappioitta.
Tuossa pelissä kunnostautuivat Mika, Luukas ja Eetu.
Turnauksessa selvisi ketkä kaksi jamppaa tarvitaan kun halutaan pelata puolustus varman päälle.
Antti Lauronen ja Tuomas Heikkinen toppariparina ja helppoja ylivoima hyökkäyksiä ei tule. Pojat pelasivat hienosti parina ja joukkue kaverit ja valkut olivat yksimielisiä siitä , että Antti oli päivän suurin onnistuja .
Paras pelaaja siis Antti. Joukkue kokonaisuudessaan muuta maa pelaajaa lukuun ottamatta pelasi hienosti omalla tasollaan. Seuraava turnaus vasta elokuussa Kajaanissa.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ypa Cup 2015 Ylivieska 17.5.

Tulokset ja pisteet:

Alkusarja
SuPS 04-05 - LoVe Oranssi (Lohtaja) 4-1
SuPS 04-05 - FC Ypa tytöt (Ylivieska) 7-0
Välierä
SuPS 04-05 - Ajax 04 Sininen (Sarkinranta) 0-0 Rankkarivoitolla finaaliin.
Finaali
SuPS 04-05 - Kälviän Tarmo 1-1 Rankkarihäviöllä hopeaa kotiintuomisena

Mika Moilanen 4+0
Joni Pelli 1+2
Joona Heikkinen 1+1 (2 x Fair play)
Aapo Saarisalo 1+1
Olavi Kyllönen 1+1
Teemu Moilanen 1+0
Manta Laatikainen 1+0 (2 x Fair play)
Juuso Romppainen 1+0
Luukas Tolonen 0+3
Yksi oma maali vastustajalle
Ylivieskassa mukana myös, Eetu Heikkinen, Tuomas Heikkinen (Taistelija palkinto), Antti Lauronen (Taistelija palkinto), sekä maalivahtina Eemeli Mulari (Tsemppipelaaja palkinto)

Oulun piirisarja turnauksesta matkattiin suoraan Ylivieskaan. Tarkoituksena oli lähteä parantamaan edellisvuodesta jolloin tulijaisina Suomussalmelle vietiin Haastesarjan pronssimitalit. Vuosi sitten hävittiin vain välierä rankeilla.
Eka pelissä vastaan asteli ennestään tuntematon LoVe Oranssi . Pelin hallinnasta ja lukuisista maalipaikoista huolimatta palloa ei meinattu saada millään reppuun ja tietysti vastustaja iski ainoasta paikastaan. Kulmapotkusta keskityspallo annetaan tippua oman maalin eteen ja vastustaja kiittää 0-1.
Vaikka kuinka painoimme tämän jälkeen päälle alkoi näyttää siltä että maalia ei saada. Onneksi sitten Mika niittasi maalin edestä Apen syötön vaerkon perukoille ja vapauttava tasoitus oli tosi asia. Sitten varjojen mailla edellisenä päivänä olleet Joni Pelli ja Teemu Moilanen syttyivät. Teemu antoi maagisen syötön Jonille oikealle laidalle puolenvaihdolla vasemmalta ja eteni vielä maalille pistämään Jonin yhtä hienon syötön verkon perukoille. Seuraavaksi sama parivaljakko pelasi lähes identtisen syöttökuvion nyt hyökkäystrion kolmas lenkki Manta pääsi niittaamaan tyhjiin takatolpåalle tulleen Joni syötön . Joni viimeisteli vielä itse loppulukemat 4-1 ja ensi askel kohti mitali pelejä oli otettu. Tuon pelin ratkaisijat tuli jo tuossa kerrottua.
Fc Ypan03 tytöistä ei ollut kunnon vastusta vaan SuPS eteni mitalipeleihin selvällä 7-0 voitolla. Mika niittasi hattutempun tuossa pelissä.
Välierässä vastaan Ajax Sarkkiranta. SuPS hallitsi tätäkin peliä mielin määrin Joona ruokki ja varsinkin  Joni pääsi paikoille, mutta ei millään maalia ja rankkareille mentiin taas.
Valkku valitsi kolme ampujaa. Ape, Joona ja Tuomas.
Ape aloittaa ja ampuu ohi.. vastustaja sisään. Näyttää pahalta. Joona onnistuu mutta niin onnistuu Ajaxkin. Viimeiset vetäjät ratkaisevat. Tuomas niittaa sisään ja Ajaxin pelaaja ampuu ohi. valitaan uusi ampuja.
 Joona pistää varmasti verkkoon ja Eemeli torjuu ja SuPS ETENEE FINAALIIN.

Finaalissa vastaan tuli edellisvuoden turnauksesta tuttu Kälviän Tarmo. Silloin pelattiin 0-0 tasan.
Tällä kertaa Juuson maali ei riittänyt voittoon vaan vastustaja sai muutaman hyvän paikan ja ylärimaan osuneen vaparin jatkotilanteesta niittasivat loppulukemat 1-1 ja taas rankkarit.
Nyt ampujiksi Joona, Tuomas ja Eetu. Onnetar ei ollut SuPSin puolella enää ja vain Tuokki onnistui omassa rankussaan ja näin kultamitalit matkasivat Kälviälle.
Kotiin tuomisina hionot hopeamitalit.
7peliä kaksipäivää 13 hienoa pelaajaa. Pallonhallintaa, tiukkaa prässiä. Hieno viikonloppu, Puolustus on rautaa. Se mihin peli lopulta kaatui oli mielestäni väsymisen lisäksi se että me emme ole vielä sisäistäneet kärkipelaajan roolia murtautumis tilanteessa. Sitä on hark´joiteltu vähän ja siitä on puhuttu mutta pelin tiimellyksessä se unohtuu. Avain murtautumiseen tehdään kärjen ja keskikenttä pelaaja nsuunnan muutos pelaamisen kautta. Se toimi muutamissa pelissä jopnkun kerran mutta edelleen liian usein kärki kääntyy itse pallon kanssa puolustajaa päin. Tuota asiaa tullaan hiomaan kesän aikana ,sekä 04-05 että 03 porukan kanssa.
Ypacupin suurimmat onnistujat olivat puolustajat Tuomas ja Antti hyökkääjät Joni,Teemu ja Manta ja vanhaan tuttuun tapaan paras pelaaj oli Joona Heikkinen. Joonan uurastus keskikentällä on ihailtavaa ja Joona on kapteenin nauhansa ansainnut.
Jo tehotilasto kertoo että Ypa cupissa ei pärjätty yhden ,kahden tai kolmen pelaajan voimin vaan koko porukka pelasi huikean turnauksen. Olen oikeasti iloinen ja ylpeä tästä joukkueesta.
Kiitoksia kaikille ja jatkamme kohti uusia haasteita.
Tv. Janne valkku.
ps. Juuso ja Joona 03  joukkueessa ensilauantaina pistejahdissa Oulussa. Vastaan tulee kaksi hyvää joukkuetta. Tervarit03 musta ja Orpa03 haaste.