lauantai 2. toukokuuta 2015

03 Piirisarjapeli Haukiputaalla

03 aloitti tänään piirisarjaurakkansa Haukiputaalla HauPaa vastaan.

Lopputulema tasuri  Haupa03 haaste-KajHa03 pohjoinen 2-2Pisteet:
Joopi 1+0
Samu 1+0
Jere 0+1

Eka matsi takana ja tässä hieman mietteitä.
Tuolla uudella ryhmityksellä pelaaminen toimii puolustuksen osalta hienosti sillä osastolla  ei ole mitään hätää. Suurin parantaminen koskee laita linkkien ja 10 paikan pelaamista. Nyt kun meidän mokke avaa pakille sen puolen laituri on karannut jo nevadaan kun pitäisi olla pelattavissa. Sama koskee 10 jonka tulee olla  lähes aina pelattavissa kun pallo on keskialueen tuntumassa. Laiurit siis karkaavat liian kauas pallosta vaikka peli on heidän puolella kenttää.  Myös pelaajien peliasento etenkin linkeillä on tästä karkaamisesta johtuen aivan liian usein perse palloon päin eli negatiivinen . Tuosta asennosta pelin jatkaminen on alyttömän vaikeaa.
Toiseksi on ajokoira refleksi samoilla peli paikoilla. Aina kun pallo saadaan niin peli asennosta ja vastustajien sijainnista riippumatta lähdetään tukka hulmuten maalintekoon kuljettamalla. Vaihto ehto sekin jos on saatu esim. linkille syöttö tyhjään tilaan juoksuun, se vaan tapahtuu niinkin että kaveri on selkä menosuuntaan kaksi omaa pelaajaa alapuolella joiden kanssa voisi pelata suunnan muutos pelin. Silti ukko lähtee paikaltaan haastamaan selässä olevaa vastustajaa. Toinen vaihtoehto olisi syöttää alaspäin ja syötön jälkeen päästä mahdollisesti läpiajoon kun vastustaja reagoi alaspäin pudotukseen.
Kympin tulee myös pelata paljon suunnan muutos pelaamista jolla saadaan vastustaja linjat liikkumaan.
Lyhyesti liika hätä ja hoppu pois ja pelaamalla tilanteisiin. Suoraviivaisesti voi pelata mutta siihen täytyy löytyä suunnanmuutos syöttö kombinaatio jolla saadaan vastustaja liikkumaan eteenpäin samalla kun esim. linkki lähtee nousuun tulevaa läpisyöttöä tavoittelemaan.
Kolmantena pallottomien pelaajien liike.  Se koskee kaikkia.  Liian moni ukko tökötti lähes paikallaan silloin kun pallo ei ollut itsellä. Kuitenkin ison kentän pelissä pallottoman pelaajan liike pallon läheisyydessä tekee sitä tarkeätä peli tilaa jota pelin sujuminen tarvítsee. Me ei valitettavasti ehditty harjoitella monta kertaa koko joukkueen yhdistettyä pelin avaamis ja hyökkäykseen murtautumis peliä jossa nuo pallottomien pelaajien liikkeet on sisällytettynä.
Neljäntenä pelin kääntäminen painottomalla puolelle. Eli jos toinen laita on tukossa pudotetaan esim keskikentän pohjan ja pakin kautta peli toiselle laidalle. Se osataan kyllä kun jäteään hosuminen pois.

Prässi toimi varsinkin alussa tosi hyvin . Viimeistely ei.  Paikkoja luotiin mutta ei saatu sisään.
Koko peli kuitenkin  meidän pallonhallintaa mikä on ehdottoman positiivinen asia. Maalit saatiin pelaamalla tilanne eikä lahjana. Vastustaja tuli hyvin lopussa nosti prässiään meidän ehkä hieman väsyessä. Kaksi harhasyöttöä oman keskikentän pohjalla ja kaksi maalia.
Koko jengi pelasi tasaisen hyvän pelin. Kouluarvosana 8.
Pelaajista nostan esiin 04 pojat Juuso Romppainen ja Joona Heikkinen. Juuso näytti että liike riittää myös isompien seurassa. Koko ajan sata lasissa ja tuulennopea Juuso prässäsi uutterasti ja myös hyökkäsi ennakkoluulottomasti Jeren ja Juhon kanssa. Juusolta kiitettävä suoritus.
Päivän kurko oli Joona Heikkinen. Täydet 70 minuuttia joista 65 minuuttia vaativalla keskikentän pohja paikalla. Joona liikkui koko ajan pelattavaksi pallon ollessa omalla joukkueella. Oli tukemassa puolustustusta ja linkkejä vastustajan hyökätessä. Pelasi pelipaikkansa niinkuin se pitääkin pelata. Rakensi peliä ja suojasi linjaa.  Totuttuun tapaan vähiten virheitä tekevä pelaaja.
Hyvä peli Joonalta.
Sitten mainitsen vielä maalintekijät Joopi ja Samu( Samun laukaus joka kimposi vastustajasta ja merkittiin omaksí maaliksi). Kaverit treenas koko talven huonolla motivaatiolla ja olivat myöskin pelissä alkuun pimennossa. Joopi on tehnyt tuon aina ennenkin. Ollut pimennossa ja varjojen yössä ja sitten pam ukko tilanteessa ja maali. Joopi luki hyvin Jeren laukauksen jonka mokke torjui ja oli kuin salama pistämässä reboundin sisään. Samu väläytteli myöskin tilanteen lukuaan. Molemmilta ukkeleilta odotan jo havaittavissa olluttakin harjoittelu motivaation nousua. Mallintekijät on maalintekijöitä.

Ottelun tähdet:
1. Joona Heikkinen
2. Juuso Romppainen
3. Miika Heikkinen

Meillä on hyvä kehittyvä joukkue. Monta pelaajaa puuttuikin vielä reissusta. Tupla peleihin sekä kotona että vieraissa pääsevät kaikki. Yksittäiset vieraspelit 27.6 Tervarit pun. ja 30.6 Lafk hoidetaan pienemmällä rosterilla.
Ilmoittakaa minulle esteet niin tiedän jo valmiiksi jos peleihin suunniteltuja pelaajia puuttuu.
Noiden 19 nimetyn lisäksi on vielä 3-4 nuorempaa pelaajaa jotka voivat saada kutsun joukkueeseen.
Katsotaan miten kesä etenee.
Tv. Janne coutch