sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

KajHa03 pohj.-HauPa03 haaste Piirisarja pojat D-12 ykkönen 14.6.2015 Suomussalmi

Ohessa tulokset ja tehot, sekä Jannen tarinat pelistä.Viimeinen peli ennen juhannustaukoa  on oteltu piirisarjassa. KajHa03 pohjoinen(SuPS03 )otti ansaitun voiton kypsällä tasapainoisella pelillä maalein 4-1.
Puolustus oli jälleen rautaa ja hyökkäyksessä  luotiin tarpeeksi paikkoja ,jotta meidän tuhlaaja pojat saivat 4 maalia leipastua. Maalipaikkoja oli ainakin 10 maaliin. Hyökkäsimme varsin monipuolisesti tänään. Nopeilla vastaiskuilla, hitailla hyökkäyksillä sekä laidoilta ,että keskeltä.
Itse ottelusta hieman.
Peli alkoi heti Suomussalmen komennossa. Juho Heikkinen  ja Joopi  Moilanen saivat molemmat hyvät maalipaikat heti alkuun ,mutta ei sisään.  Ei sitten millään. Myös Miika Heikkinen pääsi kokeilemaan hyvältä paikalta vasemmalta puolen ,mutta palloa ei saatu sisään.
22 minuutin kohdalla Juho pelasi tilanteen loppuun ja syötti pääty viivan tuntumasta kymppi paikalle keskikentän pohjalta  nostetulle pikkuveljelleen ja Joona latasi HauPa maalin ylänurkkaan rankkualueen rajalta  ansaitusti 1-0.
Maali oli joukkueen "linjan vartija" Joonan avausmaali 03 piirisarjassa.
Eka puoliajalla ei enempää maaleja nähty vaikka kotijoukkue hallitsikin peliä varsin selvästi.
Toiselle puoliajalle jouduimme ottamaan itsensä loukanneen "pysäyttäjän" Jone Ohtosen pois oikean puolustajan paikalta. Jonen korvasi Miika Heikkinen. Heti  puoliajan ensimmäinen hyökkäys oikealta ja puolustus myöhässä ja HauPa pelaaja pääsee keskittämään maalille ja hässäkästä pallo omasta pelaajasta maaliin. Pelikello näyttää 36min ja ottelu tasan. HauPa alkaa hyökätä tasoituksen jälkeen  liian innokkaasti ja se kostautuu. Miika katkaisee HauPan syötön omalla puolustusalueella ja lukee peliä hyvin ja pistää Joopin namupassilla läpiajoon ja nyt Joopi ei erehdy. Pallo alakulmaan ja nimi lehteen 2-0.
58 minuutin kohdalla Jere Lauronen ajaa oikealta laidalta ylös ohi HauPa puolustuksen ja keskittää maalille. Maalipaikan on haistanut  erityisen maalivainuinen05 ikäinen joukkueen juniori Aapo Saarisalo ja taitava Ape ohjaa kylmän rauhallisesti pelivälineen verkon perukoille 3-1. Loppulukemat 4-1 menee myöskin suurelta osin Apen hienon oivalluksen ansioksi.
 Juho syöttää keskialueelta  Apelle kärkeen . Kaksi vastustajaa tulee kimppuun ja Aapo huomaa oikealla vapaana olevan Juuso Romppaisen ja syöttää tälle. Tuo syöttö saa HauPan puolustuksen liikkeeseen kohti Juusoa ja toisen laidan Joopi unohtuu. Joopi ajaa maalille ja Juuso syöttää ohi kohti ryntäävien puolustajien Joopille ,joka niittaa loppulukemat 4-1! Hienoja maaleja ja loistava tasapainoinen esitys.

Koko joukkue pelasi  tänään hyvin .   Jälleen kerran Joona Heikkinen oli loistava.Tärkeitä katkoja ,hyviä laadukkaita avauksia ja tänään vielä maali ja HauPan syömähampaan puolustaminen hampaattomaksi. Kympin suoritus.
 Juho Heikkinen. Pelasi alkuun oikealla laidalla, mutta maalien muodossa sankarin viitta ei Juholle tänään kelvannut vaan hän missasi avauspuolikkaalla tukun avopaikkoja. Juhon suoritus oli kiitettävää 10 paikalla ja puolustussuuntaan erityisesti. Juho ei antanut HauPalle tilaa keskellä vaan raastoi irtopallot omille ja avasi hienosti peliä. Siitä kiitettävä Juholle.
Miika Heikkinen sai hirmu draivin HauPan tasoitus maalista . Syötti upeasti Joopin läpi ja puolusti kiitettävästi tänään.  Tarkoitus oli peluuttaa toppari Miikaa kympissä ja laidalla tänään , mutta Jonen loukkaannuttua pelasi Miika toisen puolikkaan pakkina.
Perttu saa kiitettävän johtajuudesta puolustuksessa. Perttu pelaa aina suurella sydämmellä joukkueelle ja on erittäin tärkeä pelaaja luoden taisteluhengen ,josta pitää ottaa mallia monella pelurilla.
Arttu Huttu. Arttu pelasi treeneissä topparin paikalla sen verran mallikkaasti että päätin siirtää Miikan ylemmäs ja Artun toppariksi, ja se kannatti. Uusi varmaotteinen ilmojen valtias on löydetty! Arttu katkoi HauPan pitkät pallot ja piti  puolustuksen keskustan herruuden itsellään läpi ottelun. Vahva kiitettävä esitys.
Riku Rautiainen. Alkukauden vähemmälle peliajalle jäänyt Riku oli tänään pelipäälle. Paikkoja luotiin vasemmalta laidalta kokoajan Rikun ollessa kentällä. Viimeinen valinta syötänkö vai harhautanko? Oikeiden valintojen teko ratkaisevalla hetkellä. Liian usein vielä valinta on väärä ja se paranee pelikokemuksen kautta. Riku on arvaamaton innovatiivinen pelaaja ,jonka peliä on kiva katsoa , koska ikinä ei tiedä mitä tapahtuu seuraavaksi.
Aapo " taikuri" Saarisalo jää usein teknisesti taitavana kaverina  vbarsinkin oman ikäisten kanssa pelatessaan hieromaan ja pipertämään liikaa pallon kanssa. Tänään Ape pelasi todella hyvän pelin tehden maalin ja alustaen toisen , ja kyllä välillä katsoin jo huolestuneena syöttääkö se Aapo vai pistääkö tanssiksi pallon kanssa ja se syötti! Syötti ja liikkui ja hörräsi ja pörräsi vieden tilaa tehden tilaa ja luoden paikkoja.
Aapo kiitettävä myöskin.

Pisteet:
Joopi Moilanen 2+0
Joona Heikkinen 1+0
Aapo Saarisalo 1+0
Juho Heikkinen 0+1
Miika Heikkinen 0+1
Jere Lauronen 0+1
Juuso Romppainen 0+1

Niinkuin jo alkuun sanoin koko joukkue pelasi tänään hyvin ,ja niin se todella teki. Tämä on oikeasti aivan törkeän hyvä jengi.
Tänään puuttui monta jopa avauksen peluria ,mutta laajuutta joukkueessa on tarpeeksi eikä sota yhtä miestä kaipaa sanonta pätee myös tämän joukkueen kohdalla.
Aiemmin päivällä sanoin että maanantaina ei treenata ,mut peruin jo sanani tässä asiassa ja huomenna normi aikaan treenit 16.30-18. Jalis koulut myös normaalisti.
Kiitos pojat ja tukijoukot.
Tv. Janne valkku
.