maanantai 1. elokuuta 2016

SuPS 06-07 voittoon Kajaani Cupissa

Suomussalmen Palloseuran 06-07 joukkue pelasi voitokkaan turnauksen Kajaanissa viikonloppuna. Poikien kilpa- ja haastesarja jouduttiin yhdistämään joukkueiden vähyyden vuoksi, mutta tämä ei haitannut haastesarjaan ilmoittautunutta SuPS:n joukkuetta.

Alkusarjassa vastassa oli kaksi haastesarjaan ilmoittautunutta kajaanilaisjoukkuetta FC Tarmo ja Haka 07. Molemmista SuPS otti helpot voitot luvuin 7-1 ja 5-0.

Välierässä tuli vastaan kilpasarjan puolelta WJK Varkaudesta. SuPS hallitsi peliä mielin määrin johtaen jo 3-0, kunnes viisi minuuttia ennen loppua sattui SuPS:lle synkkä minuutti, jonka aikana WJK iski kaksi maalia laittaen pelin tiukaksi. SuPS:n kantti kuitenkin kesti ja finaalipaikka irtosi 3-2 voitolla.

Finaalissa vastaan asteli Hakan 06 joukkue. Jännitys ennen peliä oli valtava pelaajien joukossa ja valmentajien sydämet pompottivat ainakin yhtä lujaa, mutta pelaajille sitä ei kerrottu. Rauhallisesti omalla pelillä ja ottamalla vastustajalta aika pois lähti SuPS taistelemaan turnausvoitosta.

Pelissä Venni Kela iski heti alkuminuuteilla jännitystä laukaisevan osuman SuPS:lle. Haka sai kuitenkin otteen pelistä ja tasoitti hienolla kaukolaukauksella. Tämän jälkeen SuPS ei antanut Hakalle vaarallisia maalipaikkoja. Tiia Moilanen iski 2-1 juuri ennen taukoa. Tämä osuma sai Hakan poikien päät sekaisin ja toisella puoliajalla SuPS jyräsi taululle lukemat 6-1. Turnauksen voittajasta ja parhaasta joukkueesta ei näin ollut epäselvyyttä.

Kaikissa peleissä SuPS pelasi omaa hyvää peliä. Prässäämään ei lähdetty liian ahneesti ylhäältä, vaan vasta keskikentällä vastustajilta otettiin tila ja aika pois prässäten kovaa. Pallonriiston jälkeen peli käännettiin nopeasti ylöspäin nopeille hyökkääjille. Jos vastaan ei päästy iskemään nopeasti oli vaihtoehtona lyhytsyöttöpeli, joka sekin onnistui SuPS:lta. Suurin osa maaleista tuli syöttöketjujen päätteeksi. SuPS:n taktiikka toimi loistavasti ja vastustajat olivat avauspelin kanssa pulassa. Viimeisenä lukkona oli vahva puolustus ja maalivahti. Neljä peliä, neljä voittoa maalierolla 21-4 kertoo kaikkien osa-alueiden onnistumisesta.

SuPS:n tehot olivat pitkälti tämän sarjan parhaana pelaajana palkitun Vennin (11+3 + FP-kortti) ja Rasmus Paavolan (8+5 + FP-kortti) varassa, mutta koko joukkue taisteli hienosti. Enni Heikkinen (1+2) ei päästänyt laidalta montakaan pelaajaa ohi ja syötöt löysivät aina osoitteensa. Niiki Juttula (0+1 + FP-kortti x 2) hallitsi keskikenttää kaikkia vastustajia vastaan suvereenisti ja antoi monta hienoa avaavaa syöttöä. Lauri Kemppainen (0+1) oli puolustuksen lukko ja avausten erikoismies. Miika Kela (0+1) teki hienoja nousuja keskikentän pohjalta ja finaalissa taisteli monet pallot omille pois vastustajalta, upea sisääntulo joukkueeseen. Anniina Moilanen ja Elias Paavola jakoivat peliajan toisen puolustajan tontilla ja molemmat suoriutuivat tehtävästään hienosti. Neljä maalia omiin yhtä monessa pelissä kertoo puolustuksen lujuudesta. Tiia (1+0) oli vaihtohyökkääjänä aina vaarallinen. Martin Sang ja Kasperi Kinnunen pelasivat maalissa päivän mieheen ja molemmat osoittivat vahvoja otteita vaativalla pelipaikalla.

SuPS jatkaa pelejään piirisarjassa Muhoksella lauantaina 6.8. ja sunnuntaina 7.8.voit nähdä nämä pelaajat sekä kymmeniä muita lupaavia suomussalmelaisia jalkapallojunioreja Nappulaliigan kotiturnauksessa Suomussalmella Ruukinkankaan nurmella.