sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

Tulokset ja tarinaa Lahti Soccer 2016 SuPS 0405

Ohessa yhteenveto tuloksista ja tehot, sekä hieman Janin tarinaa reissusta.

Joukkueen kesän päätapahtuma oli siis suuri Lahti Soccer 2016 turnaus. Lähdimme tarkoituksella haistelemaan uusia tuulia hypyllä tuntemattomaan etelään, joiden joukkueita vastaan emme ole pelanneet aiemmin. Vaihtoehtona olisi ollut joku pohjoisen/Oulunseudun turnaus, jossa olisimme pelanneet samoja tuttuja joukkueita vastaan, joita vastaan tahkotaan piirisarjassa.


Joukkueen pelit alkoivat perjantaina iltapäivällä ja tämä tarkoitti erittäin aikaista herätystä ja pitkää ajomatkaa, mutta siihenhän meillä on totuttu. Porukka saatiin Lahteen Jalkarannan kentälle puolipilviseen +24 asteen helteeseen, pienet alkulämmöt päälle ja ei muuta kun kisaisäntää FC Reipasta vastaan peli käyntiin... Alku oli todella tasaista vääntöä ja monia hyviä paikkoja oli puolin ja toisin, mutta maalinteossa onnistui vain FC Reipas kerran ensimmäisellä puoliajalla. Toisella puoliajalla Reipas iski kakkosvaihteen päälle ja SuPS väsähti, vaikka puolustus teki kaikkensa, Reipas iski pallon verkkoon vielä kolme kertaa. Tämä Reippaan joukkue vei tämän lohkon ja koko sarjan voiton.

Perjantain toisessa pelissä vastaan tuli Heinolan Palloilijat. Tasaista vääntöä oli tämäkin, mutta Eetu pääsi tinttaamaan helpottavan johtomaalin ekassa erässä Joonan syötöstä, toka erässä Juuso kasvatti johtoa Apen syötöllä ja kaikista hienoin oli lopullinen voittomaali Apen antamasta kulmasta Tuomaksen oppikirjan mukainen puskumaali. Hienoa TUOMAS.

Tästä siirryimme päivälliselle, koulumajoitukseen Kärpäsen koululle ja unimaahan...

Trooppiseen lauantai aamuun heräsimme usvan saattelemana. Herätys klo 8:00 nopea aamupala ja kentälle taas. Päivän molemmat pelit olivat heti aamusta klo 10:00 ja 11:30.

Ensimmäisessä pelissä vastaan saimme FC Loviisan. Toistan itseäni, mutta tasaista vääntöä puolin ja toisin. Paikkoja molemmin päin, mutta maalinteko ei vaan onnistu... Loviisa onnistui tekemään sen yhden ratkaisenvan voittomaalin muistaakseni n. 5 minuuttia ennen pelin päättymistä... FC Loviisa oli Reippaan jälkeen lohkomme sijalla 2.

Lauantain toisessa pelissä vastassa Lohjan Pallo. Ape vie SuPSin johtoon yksilösuorituksella, mutta LoPa tulee tasoihin... Tolppat ja ylärimat soi, mutta verkot ei... Lopputulemana siis tasuri...

Lämpötila alkaa näyttää +27 astetta... Lounas kentällä ja suihkuun koululle. Janne ja Manta lähtevät seuraamaan SuPS 06-07 porukoiden pelejä Patomäen kentälle ja muu porukka lähtee viettämään vapaata iltapäivää uimarannalle Messilään, jossa vierähtääkin useampi tunti... Paluu koululle päivälliselle ja uudelleen suihkuun... Sade alkaa ja unimaa kutsuu...

Koko yön kestänyt sade loppuu onneksi aamulla. Alkusarjan ensimmäinen peli on vielä jäljellä FC Kuusysiä vastaan... Kopissa Janne ohjeistaa joukkuetta ja kuuntelen sitä sivukorvalla. Peli alkaa ja katselen sitä, että juma, porukkahan pelaa just, niikuin, ohjeet oli... Valkku kuullostaa sanovan toiselle, että nyt porukka pelaa ihan timantisti :) No... Tulostakin alkaa tulemaan... Ape pistää Mantalle namupassin ja Mantahan ei epäröi, vaan pistää verkot tötterölle... Toisessa erässä Juuso pääsee yksin läpi ja johtoasema kasvaa. Kuusysi pääsee vielä kaventamaan pari minuuttia ennen pelin loppumista, mikä tarkoittaa tietenkin mahdotonta mylläkkää pelin loppuun, mutta puolustus kestää ja tästä voitto kotiin...

Alkusarja tässä vaiheessa taputeltu ja harmittava nelossija lohkossa maalierolla tarkoitti loppupeliä sijoista 7.-8. Mahikset olisi ollut siis peleihin sijoista 3.-4.

Loppupelissä vastaan saimme toisesta lohkosta Orimattilan Pedot. Hyvin hyvin tasaista puskemista puolin ja toisin taas mentiin ja Ape teki ensimmäisessä erässä SuPSille johtomaalin Tuomaksen rajaheitosta. Pedot tulivat kuitenkin tasoihin ja lopussa onnistuivat myös raapaisemaan vielä voittomaalin.

Sijoitus siis 8. D12 Haastesarjassa. Todella hyvin järjestetty turnaus, jossa kaikki toimi ja kuten tuloksista näkyy sarja oli todella hyvä ja tasainen. Joukkue saa kiitettävän arvosanan pelistä ja koko reissusta. Todella hienoa peliä koko porukalta, puolustus on erityisesti rautaa... Viimeistelyä ja maalintekoa edelleen pitää hieman hioa...

Porukka ilmeisesti myös tykkäsi reissusta, ainakin niiden kommenttien perusteella, että tullaanhan enskesänäkin tänne :) Iso kiitos myös Pentille, joka oli mukana koululla ja kentällä huoltojoukoissa perusjoukon lisäksi.

Tulokset:
SuPS-FC Reipas Musta (Lahti) 0-4
HP-47 (Heinola)-SuPS 0-3
SuPS-FC Loviisa 0-1
LoPa (Lohja)-SuPS 1-1
FC Kuusysi Keltainen (Lahti)-SuPS 1-2
Orimattilan Pedot-SuPS 2-1

Tehot:
Aapo Saarisalo 2+3
Juuso Romppainen 2+0
Tuomas Heikkinen 1+1
Eetu Heikkinen 1+0
Manta Laatikainen 1+0 (+Tsempparipalkinto)
Joona Heikkinen 0+1
Eemeli Mulari palkittiin turnauksen parhaana pelaajana

Joukkueessa hienosti mukana pelasivat myös Antti Lauronen (MV), Eemeli Juntunen, Luukas Tolonen ja Olavi Kyllönen