maanantai 30. kesäkuuta 2014

-04-05 Tulokset Oulun Sport It turnauksesta

Pienempien osalta turnaus alkoi jo perjantai-iltana. Valitettavasti porukasta oli poissa viisi "vakiopelaajaa" ja illan peliin ei ollut kuin kaksi vaihtopelaajaa ja maalivahdiksi lainattiin 03:sta Onni.Illan pelissä saimme vastaan ORPa:n -04 haasteporukan ja alun hyvän väännön jälkeen lopuksi taivuttiin tasuriin 2-2 kärjessä pelanneet Luukas ja Tommi juonivat SuPSin maalit. Joona teki perinteisen työn ja päästi Tommin juoksuun, josta maali ja toisessa maalissa Teemu veti tolppaan ja Luukas pääsi vielä kiinni pallon ja tuikkasi sen maaliin. Olavi pelasi myös periksiantamatta ja ansaitsi Fair Playn tästä pelistä.

Hyvin nukutun yön jälkeen lauantai aamu alkoi Olsin -04 sinistä joukkuetta vastaan. Tähän peliin saimme mukaan myös Antin, joten vaihtopelaajia oli jo ruhtinaalliset kolme kappaletta. Ols pääsi yllättämään pari kertaa ottelun alkupuolella ja ainoa maali saatiin, kun Joni sai Luukaksen vapaaksi ja lopputulema häviö 1-5.

Toinen päivän peleistä meni hieman penkin alle, kun vastaa tuli LaFK, joka oli jo voittanut aika vahvasti aikaisemmat pelinsä muita vastustajia vastaan. LaFK sai pari maalia ja SuPS hieman lamaantui. Joona yritti puolustaa minkä ehti ja saikin tästä pelistä Fair Playn, joka jäi ainoaksi tilastomerkinnäksi SuPSille tässä pelissä. Tappio 6-0

Illan viimeisessä pelissä vastaan tuli Tervarit -05 punainen. Peli oli aika hyvin SuPSin hallinnassa ja Antti tykitti maalin puolesta kentästä ja toinen osuma saatiin, kun Manta ja Juuso pääsivät läpi ja Juuso pisti pallon reppuun Mantan syötöstä. Manta oli liekeissä tässä päivän viimeisessä pelissä ja vastustajat olivat helisemässä "taskuraketin kanssa. Tervarit pelasivat todella fyysisesti, puskien, repien ja raastaen ja Manta sai iskua kasvoihinkin, mutta tästä ei masennuttu, vaan vietiin voitto kotiin 2-1 ja Joona sai taas Fair Playn. Niko oli maalissa ja teki myös pari gamesaveria...

Sunnutai aamu alkoi pelillä Ols -05 keltaisia vastaan. Tiukan väännön jälkeen päädyttiin tasuriin 1-1. Peli-ilme oli hyvä ja porukka oli vedossa, mutta viimestely ontui. Monta hyvää maalipaikkaa hukattiin.

Viimeiseen peliin saimme vastaamme ORPan -05 joukkueen. SuPSin -03:lla oli yhtaikaa hopeapeli käynnissä Hakaa vastaan ja allekirjoittanut amatööri peluutti ensimmäistä kertaa elämässä joukkuetta ja maaliin jouduttiin ottamaan omasta porukasta Joni, jolloin vaihtopenkillä oli taas vain kaksi pelaajaa. Heti pelin alkuun Teemu ja Luukas onnistuivat 2 vs 1 hyökkäyksessä vääntämään maalin. Tämä vapautti selvästi pelin ja maali-iloittelu alkoi Tommi ja Teemu pääsivät läpijuoksuun vieden pallon maalin ja Luukas tykitti Juuson todella hyvän alkutyön pohjalta vielä toisen maalin. Toisen erän alkussa ORPa sai kaksi maalia, mutta onnistuimme kuitenkin pitämään lopputuloksen 4-2. Joni oli kylmiltään maalissa kuin muuri.

Summa summarum... Hieno viikonloppu Oulussa ja koko porukka pelasi todella hyvin ja nousujohteisesti. Vastassa oli myös kilpasarjan porukoita ja vajaalla miehistöllä sijalle 7. on todella hyvä suoritus. Vastustajat pelasivat todella fyysisesti ja tuomarit eivät aina näyttäneet huomaavan, kun SuPSia rikottiin. Jatkossa meillä pitää myös opetella pelaamaan fyysisesti, jos nähdään, että tuomari sen sallii. Kotiläksynä maalintekoharjoitusta ja mentaalipuolen vahvistamista, eli tilanteet pitää viedä loppuun saakka ja vaikka olisimme häviöllä, ei lopeteta pelaamista, vaan painetaan loppuun saakka.

Vasenta laitaa vetivät Teemu ja Manta. Teemu on todella hyvä laidassa menijä, mutta syöttö pitäisi irrota nopeammin. Onnistumiset voi katsoa pistepörssitä ja Manta... Mitä enää voin sanoa uskomaton vääntö ja periksi ei anneta... Siinä on monet vastustapojat helisemässä, kun Manta tulee vastaan.

Kärjessä Luukas ja Tommi, joka oli meidän Ristijärven vahvistus porukkaan. Tommi ei ole pelannut pariin vuoteen jalista, mutta ei se paljoa näyttänyt vaivaan. Juoksunopeus oli se mitä haettiin ja sitä löytyi. Luukas on myös nopea juoksia, mutta kikkailu johtaa välillä pallon menetyksiin ja potkua pitää vielä harjoitella sekä syöttönopeutta.

Oikeassa laidassa vaihdelleen pelasivat Olavi ja Juuso. Olavilla on terrierimäisyyttä ja periksi ei anneta. Siitä on hyvä jatkaa. Juuso on tuulennopea pelaaja, jolta pitäisi vaan helpommin irrota syöttö.

Keskellä puolustamassa Joona, josta ei voi sanoa mitään muuta, kuin vahvaa työtä. kaksi Fair Playtä myös kuvastaa hyvin Joonan panosta.

Pakkina Antti on rauhallinen ja rauhoittava pelaaja, johon voi luottaa. Hienoa työtä Antilta koko viikonloppu. Joni pelasi enimmäkseen pakkina, mutta myös oikealla laidalla ja viimeisessä pelissä maalissa. Joni pystyy pelaamaan mitä tahansa paikkaa ja on todennäköisesti joukkueen taitavin pelaaja. Juuso pelasi myös pakin paikkaa ja katkaisee hyvin vastustajan hyökkäykset myös lähtien itse hyökkäämään helposti nopeutensa ansiosta.

Turnauksen parhaana palkittiin Joni ja tsempparina Antti.

Tulokset:
SuPS 0405-ORPa:n 04 haaste        2-2
Ols 04 sininen-SuPS 0405              5-1
SuPS 0405-LaFK 04                       0-6
Tervarit 05 punainen-SuPS 0405    1-2
SuPS 0405-Ols 05 keltaisia            1-1
ORPa 05-SuPS 0405                       2-4

Pisteet:
Luukas Tolonen 4+0
Teemu Moilanen 2+2
Tommi Huusko 2+0
Juuso Romppainen 1+2
Antti Himanen 1+0
Joona Heikkinen 0+2 Fair Play x 2
Joni Pelli 0+2
Manta Laatikainen 0+1
Olavi Kyllönen 0+1 Fair Play
Onni Laatikainen (MV) Fair Play