sunnuntai 10. joulukuuta 2017

09 pelit Kajaanissa 10.12.17

SuPS09 pelasi 5 15minuutin minipeliä tänään KaPan turnauksessa Kajaanissa.
 KaPan ja PK-37(Iisalmi) isokokoiset lujapotkuiset vastustajat veivät kaikki ottelut nimiinsä .  SuPS:in saadessa vain kerran pallon vastustajien maaliin. Kalle niittasi eka pelissä Karhiksen
 riistämän pallon verkon perukoille.

SuPS hallitsi kuitenkin kahta ensimmäistä peliä ja ainoastaan kahdessa pelissä oltiin selvästi alakynnessä.  Peliaika tasattiin kaikkien kesken. 2 pelaajaa huilasi vuorollaan koko pelin.
Joukkueemme koostuu monen ikäisistä  ja myöskin monen tasoisista pelaajista ja annamme vastustajille tasoistusta tällätavoin. Siksi ei kannata liikaa katsoa otteluiden tuloksia vaan hakea positiivisia asioita sekä onnistumisten että, kehitettävien asioiden muodossa.

Olemme edelleen noitakin vastustajia edellä joukkue pelin osaamisessa . Yhteispeli sujuu varsinkin hyökkäyssuuntaan suurimmalla osalla mallikkaasti. Kenttää osataan käyttää ja pelaajat ovat olikeassa paikassa ja sinne myös pelataan.
Paikkoja saadaan luotua paljon, mutta liian harvoin pallo löytää tiensä maaliin.
Viimeistely on heikolla tasolla. Laukaisu harjoituksia omalla ajala tarvitaan paljon.
Pelikovuus:
Aivan liian harva ( puolet pelaajista) ottaa kontaktia vastustajan kanssa. Liian moni juoksee pallollisen vieressä tekemättä mitään. Vastustajan kylkeen pitää mennä ja horjuttaa tällä tavoin puhtaasti kontakti pelillä vastustajaa ja riistää pallo .
Pelin avaaminen:
Osa osaa tämänkin jo varsin mallikkaasti ,mutta sitten toisilla on suuria vaikeuksia hahmottaa minne pitäisi peliä avata, kenelle kannattaisi syöttää milloinkin. Kokemus tuo tähän apuja kun saadaan lisää pelejä alle. Omatoiminen harjoittelu. Sisäsyrjää,sisäsyrjää,sisä.....
Tilanteen vaihdot:
Tässä on menty eteenpäin eli osataan jo muuttaa puolus ryhmityksestä  hyökkäämiseen ja päin vastoin. Kaikilla ei suju yhtähyvin ,mutta parannettu on.
Meidän pitempään pelannut porukka melkein kokonaisuudessaan + muutama muu kaveri pysyy hyvin tämänpäivän vastustajien tasoisten pelureiden kyydissä. Muutama pelaaja saisi rutkasti enemmän onnistumisia oman ikäisten/ tasoisten peleissä .
Pelaaminen on mielekkäämpää kun onnistumisia tulee.

Olen sitä mieltä että edelleen joukkue harjoittelee tässä kokoonpanossa ,mutta kuten isompienkin kohdalla pelaajia liikkuu joukkueiden välillä turnauksissa ja myöskin piirisarjaa pelatattaessa voidaan pelata useammassa joukkueessa.
09  joukkueen pelaaja voi pelata 10 joukkueessa , 08 tai jopa 07 porukassa. Pelaajan oman osaamisen ja innokkuuden mukaan.
Tärkeintä on pelata pelaajalle sopivia pelejä. Välillä helpompia pelejä, suurin osa tasaisia pelejä ja väliin haasteellisempia peljä.
Unohdin kiireessä jakaa Fair play kortit tältä päivältä. Järjestäjä antoi 3 korttia.
Kaikki mukana olleet näkivät pelit ja toivottavasti kortit on oikeuden mukaiset.
Fair play hyökkäyspelistä ja sijoittumisesta sekä monipuolisuudesta Juholle. Nopea Juho oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Sai palloja ja loi paikkoja sekä itselleen ,että kavereille. Voi pelata puolustajana sekä hyökkääjänä. Viimeistely ei onnistunut tänään.Uskaltaa haastaa vastustajan pallollisena.
Fair play joukkueen  vuoden aikana kehittyneimmälle pelaajalle Kalle. Kalle on innostunut jalkapallosta tosissaan ja on jo näyttänyt mitä omalla ajalla harjoittelu merkitsee. Kalle on tuulen nopea pelaaja ja hänellä on jo nyt ehken joukkueen paras laukaus. Pallo pysyy hallinnassa myöskin hyvin. Pelikovuutta tarvitaan lisää ja pelikokemuksen kautta saadaan Kallesta vastustajille todella ikävä pelaaja puolustaa.
Fair play pelikovuudesta Vilholle. Vilho pelaa puolustussuuntaan niinkuin pitää pelata. Ei aina voita palloja ,mutta yrittää ja vaikka eiole iso ottaa kovasti kontaktia vastustajien kanssa. Myös Arttu, Karhis ja Iiro laittoivat kroppaa likoon niinkuin pitää.
Näillä jorinoilla huomisiin treeneihin ja kohti uuttavuotta!

Ps. Futsalin kotiturnaus pelataan tammikuun 27 päivä. Tänne on tulossa ainakin Kajaanista ja Kuhmosta joujkkueita.
Joukkue jaot tehdään lähempänä.