sunnuntai 7. toukokuuta 2017

06/07 Piirisarja Oulunsalo tulokset ja tehot

SuPS 06/07 avasi piirisarjakauden kovalla 06 ykköstasolla. Lähtökohdat ensimmäiseen turnaukseen eivät olleet optimaaliset, kun normaalisti maalissa pelaavia ei ollut käytettävissä ja Santeri Ikonen oli loukkaantuneena, mutta onneksi viime hetkillä Tiia ja Oliver lähtivät mukaan.

Ensimmäisessä pelissä vastaan tuli OBC-turnauksen voittaja Ajax valkoinen. Peli pyöri meidän päässä, mutta Oliver maalissa torjui hyvin ja koko joukkueen puolustuspelaaminen toimi. Tuloksena 3-5 tappio, mutta paljon hyviä hetkiä oli pelissä. Saimme vastahyökkäyksillä useita vaarallisia tilanteita Ajaxin maalille.

Toisessa pelissä OLS 06 Etelä oli alussa ylivoimainen ja latoi taululle ensimmäiseen viiteen minuuttiin 5-0 ja peli oli ohi. Puoliajalla puhuttiin joukkueen kanssa, että peli on menetetty tilanteessa 11-1, mutta aloitetaan nollasta toisella puolikkaalla. Toinen puoliaika olikin OLS:n hallinnasta huolimatta tasaista. Puolustus toimi ja vastaiskuilla saimme useita maalipaikkoja. Toinen puoliaika tasan 2-2 ja koko ottelu 13-3.

Kolmas peli toi vastaan RoPS sinisen. Tämä oli tasainen vääntö, jossa peli aaltoili päästä päähän. Kovia tilanteita riitti, josta osoituksena se, että vastustaja ei tehnyt yhtään pelitilannemaalia, mutta iski erikoistilanteista sitäkin tehokkaammin! RoPS iski kaksi rangaistuspotkuista, yhden suoraan vapaapotusta ja yhden saivat omana maalina vapaapotkun jäkitilanteesta. SuPS taas teki hienoja maaleja, joista yksi kulmasta suunnitellun kuvion päätteksi ja muut pelitilanteista.

Avauskierroksella vastassa oli sarjan kärkipään joukkueita ja hyvät otteet tulosten takana osoittivat, että taso on oikea, vaikka suurin osa pelaajista on vuotta nuorempia. SuPS tarvitsee kovia pelejä, joissa taso mitataan. Pari viime kautta on mennyt välillä liian helpolla ja joukkue on tottunut voittamaan. Nyt tarvitaan hermojen hallintaa ja tappioasemasta nousemista. Oma hyvä peli, jonka joukkue osaa, tulee pitää kasassa tilanteesta ja vastustajasta huolimatta. Rauhallisuus pelaamiseen tulee harjoittelun kautta.

Nyt tarvitaan harjoituksia ulkona isolla kentällä, että saadaan hiottua muutamia asioita pelissä kuntoon. Moni pieni asia tarvitsee viilausta. Erityisesti erikoistilannepelaaminen on tulevina viikkoina huomion kohteena, samoin pelin avaaminen. Prässipelaaminen ja pelaajien sijoittumiset ovat aika hyvällä mallilla!