keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Pojat piirisarja D-12 ykkönen LaFK0304-SuPS03

Suomussalmen pojat pelasivat myöhään eilisiltana Oulussa piirisarjaa. Vastassa oli hyvin yhteenpelaava liikkuva nuori LaFKin joukkue Kiimingistä.

Suomussalmen runkopelaajista oli eri syistä poissa 6-7 pelaajaa, mutta se ei laajamateriaalista joukkuetta haitannut eds kärkipelissä. Saimme peliin Kajaanista tukea kun yhteistyö joukkue Kajha03 etelästä oli kaksi pelimiestä meidän mukana. Tiitus Erola ja Onni Manninen kuuluvat etelän joukkueen ykkösnyrkkiin ja toivat hyökkäykseen leveyttä Juho Heikkisen, Jere Laurosen ja Samu Kinnusen puuttuessa kokoonpanosta.
Eka puoliaika oli tasaista vääntöä. Ainoan maalin teki kotijoukkue LaFK 20 minuutin pelin jälkeen. Korkealta prässännyt LaFK paineisti meidän lyhyttä avauspelaamistamme jonka seurauksena meidän puolustajan kikkailu  alimpana miehenä kostautui ja pallonmenetyksestä 1-0 maali kotijoukkueelle.
Hyökkäys peli tökki ekapuoliajalla LaFKin tukkiessa keskikentän pohjan kolmen miehen voimin. Pirteintä hyökkäyspelaamista ekapuoliajalla osoittivat Onni Laatikainen ja Riku Rautiainen. Pojat olivat energisellä päällä ja oikeasti pelasivat suurella sydämmellä tilanteet loppuun asti. Maali vain jäi uupumaan.

Muutimme toisen puoliajan alkuun omankin prässin ylös ja ottelu kääntyi. Lafkilla oli suuria vaikeuksia lähteä oman moken avauksesta lyhyellä prässimme ollessa korkealla ,ja taktiikka paineistaa avaamaan pitkä pallo onnistui. LaFKin mokke avasi pitkän meidän keskikenttä otti ilmapallon haltuun ja nopea vastaisku  ja Onni Manninen syöttää Tiituksen vapaaksi 1-1. Pelikello näytti 42min. 3 minuuttia myöhemmin Nikon kulmapotkusta  puolustaja Miika pistää vasurilla maalinperukoille 1-2 SuPSille. LaFK pelaaja pääsi heti 1-2 maalin jälkeen vetämään hyvältä paikalta alakulmaa kohti tulisen laukauksen ,mutta Eemeli otti huikealla venytyksellä torjunnan.  Myrsky jatkui 3 minuuttia edellisestä maalista ja Miika vapauttaa Tiituksen jälleen huonon pitkän avauksen seurauksena ja lukemat jo 1-3. Kuusi minuuttia pelattiin korkeaa prässiä ja saatiin kolme maalia.  LaFK sai toisenkin alakulmaan suuntautuneen laukauksen rankkualueen rajalta 1-3 tilanteessa ,mutta Eemeli sai kätensä siihenkin eteen. Ja vielä kolmas gamesaver kulmapotkun jälkitilanteesta 5 metristä tullut pommi , jonka Eemelin refleksi torjunta hoitaa. Eemelin kauden paras peli.
 Joopi kaunisteli Tiituksen reboundista 1-4 loppunumerot.
Tällä voitolla joukkue nousi sarjakärkeen!