sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Futsal Helmiturnaus Kuusamo -03 15.2.2015 tulokset

Ohessa tulokset, sekä Jannen tarinointia päivän tapahtumista.Kuusamon Futsalturnaus on pelattuna.  SuPS juniorit olivat mukana 3 joukkueen voimin ja pelureita oli  04-02 ikäluokista.
Kotiin tuomisina kulta ja hopea pokaalit ja viidessija. Turnaus oli tasainen ja loppuottelussa Suomussalmen musta ja keltainen joukkue ratkaisivat turnausvoiton lopulta rankkareilla. 

Pelaajat onnistuivat laajalla rintamalla kaikissa joukkueissa. Joukkue kohtaisesti suurimpina onnistujina voidaan mainita punaisesta joukkueesta alkusarjan sekoilun jälkeen itsensä viimeiseen peliin koonnut koko ryhmä. Peleissä tulee virheitä ja vastustaja tekee hienoja juttuja ja omissa soi välillä. Niistä pitää vaan päästä yli ja yrittää pelata vielä paremmin. Vika pelistä muodostui punaisen paras. Duo Perttu ja Sami soitti varsinkin vika pelissä hyvin yhteen. Joukkueen puolustaminen oli välillä valitettavasti hieman hakoteillä ja joukkue oli muutenkin kuriton. Positiivinen viides sija ja voittopelin jälkeen kotimatkalle.

Keltaisesta hopea joukkueesta nostetaan ensimmäisenä esille joukkueen puolustaja pelintekijä Veikko Moilanen. Veikko meinasi ratkaista loppuottelun omalla taituruudellaan tehoin 2+2 vikapeli. Puolusti urhoollisesti koko päivän ja jakoi palloa kavereille mallikkaasti. Joukkueen 04 ikäinen maalivahti  "Hyrynsalmen Casillas" Eemeli Mulari torjui joka pelissä useita gamesavereita ja avasi peliä hyvin. Eemelistä on kasvanut 04 joukkueeseen selkeä ykkösmolari ja hänet tullaan näkemään kesällä myös 03 piirisarjajoukkuueen maalilla.
Lisäksi nostan esiin onnistujina 04 vitjan Mika Moilanen,Teemu Moilanen  ja Luukas Tolonen. Nuoremmalta kaartilta vahva tasapainoinen päivä hyökkäyssuuntaan.  Rohkeaa hyvää syöttöpeliä ja kovaa prässiä .  Mikalta hienon  yksilötaidon osoituksena finaalin eka maali, jossa Mika ampui Veikon rajapotkun kaaripallon suoraan ilmasta maaliin. Hyvä ukkelit.

Mestari joukkueessa kaikki täyttivät paikkansa. Joukkue ei varmasti ollut paperilla päivän kovin Suomussalmen ryhmä. Se oli tarkoituksella koottu joukkueena pelaavaksi ja sitä se myös oli.
Eka pelin tunnustelun jälkeen loppu ottelua lukuun ottamatta joukkue hallitsi kaikkia pelejä selvästi. Myös tällä jengillä oli huonot hetkensä otteluiden aluissa, mutta niistä noustiin.
Pelaajista hienoa luonteen lujuutta esitti  mm. Miika Heikkinen välieräpelissä. Heti pelin alkuun kaksi aivan hasardi syöttöä keskelle suoraan vastustajalle ja Paka johtoon 0-2. Tämä ei Miikaa hetkauttanut vaan otti virheistä opiksi ja peli jatkui ja  avaukset alkoivat napsahdella omille. Tuloksena selkeä 6-3 voitto. Siinä mallia monelle pelurille siitä miten pelaamista jatketaan vaikka ollaan takaa-ajoasemassa. Omat virheet täytyy kestää ja uskoa omaan ja kavereiden tekemiseen. Miikalle tuosta matsista ja koko päivästä kiitettävä virheistä huolimatta. 
Joona Heikkinen päivän varmin pelaaja jos lasketaan omille menneet syötöt. Joona joutui pelaamaan koko päivän itselle hieman vieraalla laita paikalla onnistuen loistavasti. Tyttö duo Maiju ja Norski olivat erittäin vaarallisia ja loivat kokoajan hyviä maalipaikkoja ja  jos tytöt olisivat hieman maltillisempia olisi maaliverkko heilunut vieläkin useammin.  Juho "Korpelan Pirlo" Heikkinen oli lähes entisensä. Vähälle jäänyt treenaminen näkyi varsinkin ekamatsissa ja pelien aluissa ,mutta sieltä kapteeni syttyi taisteluun ja ruokki päivän maalikunkku Jere Laurosta 7 syöttöpsteen verran. Saanee jatkaa kapteenina? Ja sitten maalilinko Jere 10 maalia!! Jere on synnynnäinen maalipyssy. Jos viimeistely olisi ollut huolellisempaa maaleja olisi ollut ainakin 15. Jereltä hyvä suoritus.

Tulokset ja pisteet:

SuPS punainen-SuPS keltainen 2-4
SuPS punainen-Paka03 valkoinen 2-7
sija 5.-6.
SuPS punainen-Paka01-02   5-3

pisteet:
Sami Moilanen 4+2
Jone Ohtonen 3+0
Perttu Keränen 1+3
Samu Kinnunen 1+1
Fedor Fedorov 0+0
Aatu Rautiainen (mv)


SuPS keltainen- SuPS punainen 4-2
SuPS keltainen- Paka03 valkoinen 3-1
välierä:
SuPS keltainen- Paka03 oranssi  2-0

pisteet: 
Mika Moilanen 5+1
Veikko Moilanen 4+4
Arttu Saarisalo 3+1
Teemu Moilanen 2+0
Joona Juntunen 0+2
Luukas Tolonen 0+0
Eemeli Mulari (mv)


SuPS musta-Paka01-02  2-1
SuPS musta-Paka03 oranssi 4-2
välierä
SuPS musta-Paka03 valkoinen 6-3
Finaali:
SuPS musta- SuPS keltainen  5-5 rp. 6-5

pisteet:
Jere Lauronen 10+1
Maiju Laatikainen 3+0
Miika Heikkinen 2+1
Juho Heikkinen 1+7
Joona Heikkinen 1+5
Noora Pelli 0+1
Onni Laatikainen (mv)

Kiitokset vielä kaikille mukana olleille. Tästä jatketaan taas vahvempina eteenpäin. Treenit jatkuvat huomenna klo.16